Schrijfcafé

House of Arts Molenstraat 40, Woerden, Utrechtr

Op zondag 19 juni 2022 is weer een  Schrijfcafé voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen. Het is bij House of Arts, onderaan de molen (Molenstraat 40 in Woerden), van 11.00-13.00 uur. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren. Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk. Plezier staat voorop Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen waar iedereen mee aan de slag kan en die je op gang helpen, je zelf aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop. Kosten en aanmelden De schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen en de kosten bedragen 15 euro per keer, dat is inclusief twee drankjes. Aanmelden is wel nodig bij tekst@winnyvanrij.nl. Zet de stap Er zijn veel mensen die wel eens schrijven, maar in de hectiek van alle dag komt het er niet van om dat structureel te doen, hier kan dat, dus kom zelf een keer ervaren.

€15

Schrijfcafé

Podium Bredius Burg H.G. van Kempensingel 31, Woerden

Op zondag 6 november 2022 is weer een  Schrijfcafé voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen. Deze keer laten we ons inspireren door de natuur, hopelijk buiten en anders binnen. Het Schrijfcafé is van 11.00 tot 13.00 uur bij Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden, waar we een grote binnen- en buitenruimte beschikbaar hebben om inspiratie op te doen en te schrijven. Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren. Plezier staat voorop Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen waar iedereen mee aan de slag kan en die je op gang helpen, je zelf aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop. Kosten en aanmelden De schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen en de kosten bedragen 15 euro per keer, dat is inclusief wat te drinken. Aanmelden is wel nodig bij tekst@winnyvanrij.nl. Zet de stap Er zijn veel mensen die wel eens schrijven, maar in de hectiek van alle dag komt het er niet van om dat structureel te doen, hier kan dat, dus kom zelf een keer ervaren.

Schrijfcafé

Podium Bredius Burg H.G. van Kempensingel 31, Woerden

Op zondag 4 september 2022 is weer een  Schrijfcafé voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen. Deze keer laten we ons inspireren door de natuur, hopelijk buiten en anders binnen. Het Schrijfcafé is van 11.00 tot 13.00 uur bij Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden, waar we een grote binnen- en buitenruimte beschikbaar hebben om inspiratie op te doen en te schrijven. Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren. Plezier staat voorop Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen waar iedereen mee aan de slag kan en die je op gang helpen, je zelf aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop. Kosten en aanmelden De schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen en de kosten bedragen 15 euro per keer, dat is inclusief wat te drinken. Aanmelden is wel nodig bij tekst@winnyvanrij.nl. Zet de stap Er zijn veel mensen die wel eens schrijven, maar in de hectiek van alle dag komt het er niet van om dat structureel te doen, hier kan dat, dus kom zelf een keer ervaren.

€15

Spelen met woorden

Spelen met Woorden voor kinderen van de basisschool via Sjors Ontdek je talent als naschoolse activiteit. In de Andersenschool op donderdag 3, 10 en 17 november 2022 van 14.30 tot 15:00 uur Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. De kosten zijn: € 7,50. Inschrijven kan vanaf 19 oktober 2022. Ontdekken welke letters en woorden er zijn. We maken verhaaltjes of gedichtjes. Over geluiden of kleuren, smaken of geuren. Over je naam of je huis. De plek waar je graag speelt. Over bloemen of dieren. Een steen of een potlood. Over je opa of je knuffel. Of we maken een verhaaltje of gedichtje bij een plaatje. Of bij een eigen tekening. We kunnen ook verhaaltjes mompelen. Of fluisteren of zingen. We kunnen een briefje schrijven. Aan wie wil jij schrijven? In de Willem van Oranje op donderdag 19 en 26 januari en 2 februari 2023 van 15.30 tot 16.30 uur Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. De kosten zijn  € 7,50. Inschrijven vanaf 19 oktober 2022. Spelen met Woorden. Geen grammatica en opstellen maar verhalen en gedichten. Bijvoorbeeld over de smaak van spruitjes of de geur van gras. Over je naam of je huis. Je vakantiesouvenir, de zee of patat. We gaan aan de slag met vergelijkingen, met een verandergedicht. We schrijven over een vermoeide deur of het huis aan de overkant. We maken een 4-alineaverhaal of een Elf, verzinnen een personage of schrijven een dialoog. We gebruiken onze zintuigen en onze verbeelding. In De Schakel op donderdag 6, 13 en 20 april 2023 van 14.30 tot 15.30 uur Voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. De kosten zijn  € 7,50. Inschrijven vanaf 19 oktober 2022. Spelen met Woorden. Geen alfabet of rijtjes leren maar verhaaltjes of gedichtjes schrijven. Bijvoorbeeld over geluiden of kleuren, over smaken of geuren. Over of de strepen op het plafond, een chagrijnige boom, of een verliefde bloem. We verzinnen woorden die niet bestaan, want ze klinken zo leuk. Misschien schrijven we samen een verhaal, of schrijven we bij een foto van iemand of bij een vakantiefoto. We maken een lijstgedicht of naamgedicht of we schrijven flessenpost. Creatief schrijven is een mooie manier om eigen taal te ontwikkelen, om te ontdekken welke woorden er zijn en hoe je de woorden kunt vinden bij wat je denkt, ziet en voelt. Kinderen die niet zo taalvaardig zijn, kunnen zo plezier aan taal beleven. Bij de bovenbouw gaat het ook om technieken van verhalen en gedichten. Spelen met Woorden (doemeeinwoerden.nl)

€7,50

Schrijfcafé

Inloophuis 'Leven met kanker' Wilhelminaweg 12, Woerden, Utrecht

Op zondag 6 november 2022 is weer een  Schrijfcafé voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen. Het Schrijfcafé is van 11.00 tot 13.00 uur bij Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden, waar we een grote binnen- en buitenruimte beschikbaar hebben om inspiratie op te doen en te schrijven. Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren. Plezier staat voorop Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen waar iedereen mee aan de slag kan en die je op gang helpen, je zelf aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop. Kosten en aanmelden De schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen en de kosten bedragen 15 euro per keer, dat is inclusief wat te drinken. Aanmelden is wel nodig bij tekst@winnyvanrij.nl. Zet de stap Er zijn veel mensen die wel eens schrijven, maar in de hectiek van alle dag komt het er niet van om dat structureel te doen, hier kan dat, dus kom zelf een keer ervaren.

€15