Over mij

Schrijven is heerlijk

Ik leer het je graag of ik schrijf voor jou

Altijd in voor een nieuwe uitdaging

Tekstschrijver, journalist, schrijfcoach- en docent. Altijd in voor nieuwe uitdagingen en het verbinden met anderen. Bijvoorbeeld voor Woerden, 650 jaar stad on 2022. Op initiatief van KUNSTaandenRIJN werkte ik als schrijfdocent samen met tekendocent Marijke Abbink mee aan het project Taal & Teken.

Samen met Raymond Zachariasse van Mira Loves Books organiseerde ik in 2022 voor de eerste keer het evenement Boekgerei, dat we in 2023 voor de tweede keer gaan organiseren.

In 2023 ben je welkom voor een schrijfvakantie op Terschelling.

Kortom, ik laat je graag op verschillende manieren ervaren dat schrijven leuk is en dat je vanuit allerlei inspiratiebronnen en met diverse technieken tot verrassende schrijfresultaten kunt komen.

Achtergrond

Ik ben opgeleid in communicatie, pr en voorlichting, had tot 2003 een vaste baan bij een ondernemersvereniging op dit vakgebied en besloot daarna voor mezelf te beginnen. In al die jaren componeerde ik ontelbaar vele teksten voor kranten, magazines, websites, advertorials, flyers en brochures. Voor bedrijven, overheden, stichtingen en particulieren.

Het creatieve schrijven trok altijd. Zo schreef ik in 2006 een boekje over mijn toen 100-jarige oma om te voorkomen dat haar verhalen verloren zouden gaan. Dat was het begin van bredere schrijfactiviteiten waarbij ik ook anderen ging ondersteunen met hun dichtbundel en levensverhaal in boek of tijdschrift. Later schreef ik (mee aan) boeken in opdracht en startte ik met schrijfcoaching van beginnende auteurs.

Met vele cursussen en de opleiding tot docent creatief schrijven laat ik anderen graag kennismaken met schrijven, laat ik ze ervaren dat schrijven leuk is en leer ik ze graag hoe hun schrijfsels beter overkomen bij de lezer. Zowel fictie en non-fictie als zakelijk en journalistiek. Iedereen wil immers dat zijn of haar teksten gelezen worden.