Schrijfactiviteiten

Zelf beter, leuker, krachtiger of creatiever leren schrijven?

Voor je lol of voor je werk?

Schrijven is gewoon leuk

Je hebt niet meer nodig dan een schrijfblok, een pen en plek waar je rustig je gedachten, gevoelens of creatieve hersenspinsels aan het papier kunt toevertrouwen.

En dan … zit je daar met je lege hoofd en papier, soms heb je inspiratie, soms niet. Tijdens het Schrijfcafé of de Cursus Creatief Schrijven komt het schrijven op gang via creatieve oefeningen en raak je in de flow van schrijven en krijg je inspiratie voor een levensverhaal, gedicht, kort verhaal, column of blog, of zelfs een fictief verhaal want dan is het geloofwaardig.

Het schrijven komt vanzelf weer, als je je pen op papier zet.
Het maakt voor nu even niet uit of het een richting heeft. Christel

Zomaar om je nog een keer te bedanken voor je lessen. Ik schrijf nog steeds gedichtjes, niet zozeer andere teksten, en doe dat vooral met veel plezier. Volgend jaar komen twee gedichtjes in de bundel van stichting uitjeervaring, weliswaar met zeker 180 andere, maar ik had dit afgelopen winter niet kunnen bedenken. Ik hoop dat je volgende leerlingen net zoveel plezier zullen beleven aan de cursus creatief schrijven als ik. Johanneke

Schrijven is ook zinvol

Voor je werk bijvoorbeeld. Tijdens een workshop ga je met je eigen teksten of die van je bedrijf, club of vereniging aan de slag en ontdek je hoe je deze duidelijk, gestructureerd, aantrekkelijk en verrassend kunt maken.

Met veelzeggende woorden, actieve werkwoorden, concrete of juist beeldende omschrijvingen, variatie in zinslengte, bij de kernboodschap blijven, overbodige ballast schrappen en nog veel meer handig tips en trucs die je natuurlijk wel moet oefenen.

Op maat verzorg ik workshops over bijvoorbeeld het schrijven van persberichten, het aantrekkelijke maken van teksten voor nieuwsbrieven, flyers, brochures, e mailings of websites.